Pravne informacije

Politika piškotkov

Ta Pravilnik o piškotkih skupaj s Pogoji uporabe spletišča in Pravilnikom o varovanju zasebnosti ureja uporabo piškotkov projekta BUSINESS SOLUTIONS d.o.o. s sedežem na naslovu  Velika pot 15, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija (v nadaljevanju: Next Talent Hub ali oseba, imenovana z glagoli v 1. osebi množine in ustreznimi zaimki) v zvezi z dostopom do Spletišča in njegovo uporabo.  Delavnica Next Talent Hub je del projekta podjetja Business Solutions in partnerskega podjetja Instrumentation Technologies z naslovom Velika pot 22, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija. 

V skladu s predpisi EU NEXT TALENT HUB uporablja piškotke na spletišču na naslovu www.talenthub.si in na drugih podspletiščih (v nadaljevanju: Spletišče), da zagotovi boljšo uporabniško izkušnjo, varnost in nemoteno delovanje spletnega portala ter spremlja statistične podatke o obiskih spletišča. Obvezne piškotke, ki so nujni za delovanje spletišča brez težav, shranjujemo, vam pa dajemo možnost glede drugih vrst piškotkov.  

Kaj so piškotki? 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletišč shranjuje v naprave, ki omogočajo uporabnikom dostop do interneta, namenjeni pa so identifikaciji teh naprav. Nad shranjevanjem piškotkov ima popoln nadzor brskalnik, ki ga ima uporabnik, saj lahko omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov.  

NEXT TALENT HUB uporablja tri skupine piškotkov: 

1. skupina: ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletišča. Namestijo se, ko se prijavite v portal za stranke ali se klikom na povezavo povežete s katerim koli spletiščem, ki se odpre. Po splošni uredbi o varstvu podatkov za te piškotke ne potrebujemo vaše privolitve;  

2. skupina: ti piškotki se uporabljajo za analizo obiskov našega spletišča. Podatki se zajemajo anonimno. Ta skupina piškotkov se samodejno prenese, po splošni uredbi o varstvu podatkov pa zanje ne potrebujemo vaše privolitve;  

3. skupina: ti piškotki so za trženjske namene, uporabljajo pa se za spremljanje uporabnikov, ko obiskujejo različna spletišča. Zasnovani so za prikaz primernih in vključevalnih oglasov posameznemu uporabniku ter za preprečevanje oglasov, ki jih je uporabnik že videl. Ti podatki se zbirajo v neosebni obliki.  

Če se strinjate z namestitvijo vseh piškotkov, kliknite »Strinjam se«. Izbiro lahko kadar koli spremenite.  

 

Zakaj so potrebni piškotki? 

So ključni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. S piškotki je interakcija med spletnim uporabnikom in spletiščem hitrejša in preprostejša. Z njimi si spletišče zapomni želje in izkušnje uporabnika, kar prihrani čas ter omogoča učinkovitejše in prijaznejše brskanje po spletiščih.  

V nadaljevanju je podanih nekaj konkretnih primerov piškotkov:  

 • za izboljšanje uporabniške izkušnje s spletiščem in prikaz vsebine obiskovalcem, ki temelji na njihovih preteklih obiskih;  
 • za shranitev izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudb ter pri njihovi primerjavi;  
 • za ohranitev prijave v dele spletišč, ki zahtevajo prijavo;  
 • za identifikacijo naprave (računalnika, tabličnega računalnika, mobilnega telefona) in prilagoditev prikazane vsebine vaši napravi;  
 • za spremljanje obiska, preverjanje uspešnosti posredovanja vsebine in ustreznosti oglasov ter nenehne izboljšave spletnih strani;  
 • nekateri piškotki so nujni za delovanje nekaterih storitev (npr. elektronska registracija izbranih paketov in druge oblike e-trgovine).  

 

Katere vrste piškotkov uporabljamo? 

V spodnji preglednici so navedeni vrste piškotkov, ki jih uporablja Spletišče, namen, za katerega se različni piškotki uporabljajo, njihov izdajatelj in obdobje hrambe osebnih podatkov, zbranih z uporabo konkretne vrste piškotkov:  

 

Piškotek  

Namen, za katerega se piškotek uporablja  

Izdajatelj piškotka  

Hramba zbranih osebnih podatkov  

SIDCC 

Varnostni piškotek za zaščito uporabnikovih podatkov pred nepooblaščenim dostopom. 

Google 

2 leti 

SAPISID 

Omogoči Googlu zbiranje uporabniških podatkov za videoposnetke, ki jih gosti YouTube. 

Google 

2 leti 

SID 

Vsebujejo digitalno podpisane in šifrirane zapise ID-ja Google Računa uporabnika in čas zadnje prijave. 

Google 

2 leti 

HSID 

Vsebujejo digitalno podpisane in šifrirane zapise ID-ja Google Računa uporabnika in čas zadnje prijave. 

Google 

2 leti 

NID 

Vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja, da si zapomni vaše nastavitve in druge podatke. 

Google 

8 mesecev 

1P_JAR 

Uporablja za zbiranje statistike spletnega mesta in sledenje stopnjam konverzije. 

Google 

1 mesec 

OTZ 

Piškotek, ki ga uporablja Google Analytics in zagotavlja skupno analizo obiskovalcev spletnega mesta. 

Google 

1 mesec 

UMB_UCONTEXT 

Uporabljajo se za vzdrževanje stanja seje prijavljenega uporabnika. 

Umbraco 

Na sejo 

SEARCH_SAMESITE 

Vsebujejo digitalno podpisane in šifrirane zapise ID-ja Google Računa uporabnika in čas zadnje prijave. 

Google 

5 mesecev 

UMB-XSRF-V 

Uporabljajo se za vzdrževanje stanja seje prijavljenega uporabnika. 

Umbraco 

Na sejo 

__RequestVerificationToken 

Piškotek proti ponarejanju, ki ga nastavijo spletne aplikacije. 

Umbraco 

Na sejo 

OGPC 

Shranjevanje uporabniških preferenc in informacij med ogledovanjem Googlovih preslikanih strani. 

Google 

1 mesec 

_ga 

Omogočajo prikaz zbirnih podatkov o uporabi spletne strani v poročilih orodja Google Analytics. 

Google Analyitics 

24 ur 

UMB_UCONTEXT_C 

Uporabljajo se za vzdrževanje stanja seje prijavljenega uporabnika. 

Umbraco 

Na sejo 

_fbp 

Prikazovanje oglasov na Facebooku ali na digitalni platformi, ki jo poganja oglaševanje Facebook, po obisku spletnega mesta. 

Facebook 

3 mesece 

 

Zavrnitev uporabe piškotkov 

Uporabo piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, lahko kadar koli zavrnete v nastavitvah piškotkov, ki so na voljo na Spletišču, ali v nastavitvah piškotkov, ki so na voljo v vašem brskalniku. Če zavrnete uporabo nekaterih ali vseh piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, se lahko učinkovitost delovanja Spletišča zmanjša, lahko pa pride tudi do izbrisa vaših izbranih nastavitev in želja.  

Nastavitve piškotkov, ki so na voljo na Spletišču, lahko upravljate v pojavni vrstici na dnu spletišča.  

Namesto tega lahko uporabo piškotkov, ki niso nujno potrebni za delovanje Spletišča, upravljate v nastavitvah piškotkov v svojem brskalniku v skladu z naslednjimi navodili:  

 

Spremembe tega Pravilnika o piškotkih 

Next Talent Hub si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ta Pravilnik o piškotkih. Spremenjeni Pravilnik o piškotkih ureja uporabo piškotkov od trenutka objave na Spletišču.   

 

Stik 

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na info@b-s.si.  

©Next Talent Hub (maj 2022)  

Splošni pogoji

Ti Splošni pogoji uporabe spletišča (v nadaljevanju: Pogoji uporabe spletišča) urejajo pravno razmerje med vami in BUSINESS SOLUTIONS d.o.o. s sedežem na naslovu Velika pot 15, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija (v nadaljevanju: Next Talent Hub ali oseba, imenovana z glagoli v 1. osebi množine in ustreznimi zaimki) glede vaše uporabe spletišča na naslovu www.talenthub.si in katerih koli drugih podspletišč (v nadaljevanju: Spletišče). Delavnica Next Talent Hub je del projekta podjetja Business Solutions in partnerskega podjetja Instrumentation Technologies z naslovom Velika pot 22, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija. 

Poleg teh Pogojev uporabe spletišča si oglejte tudi Pravilnik projekta BUSINESS SOLUTIONS o varovanju zasebnosti, v katerem sta opredeljena zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov, ter Pravilnik projekta o piškotkih, v katerem so opisani piškotki, ki jih uporabljamo, in nameni, za katere jih uporabljamo.  

Z DOSTOPOM DO SPLETIŠČA ALI NJEGOVO UPORABO SE STRINJATE IN ZAVEZUJETE, DA VAS TI POGOJI ZAVEZUJEJO GLEDE VSAKOKRATNE UPORABE SPLETIŠČA. ČE SE S TEMI POGOJI NE STRINJATE, NE DOSTOPAJTE DO SPLETIŠČA IN/ALI GA NE UPORABLJAJTE.  

 

1. Vsebina Spletišča 

Namen Spletišča je zagotavljati informacije o projektu Next Talent Hub ter o storitvah in proizvodih, ki jih Next Talent Hub ponuja.   

Čeprav si prizadevamo zagotoviti, da je po spletu objavljena vsebina točna, ažurna in popolna, so lahko informacije na Spletišču netočne, zastarele ali nepopolne. Next Talent Hub zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo in izgubo, ki izhaja iz objave ali uporabe takih informacij ali je z njo povezana.  

Next Talent Hub ne more jamčiti in ne jamči za neoviran dostop do Spletišča in njegovo uporabo ter zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo in izgubo, ki izhaja iz motene uporabe Spletišča ali nezmožnosti dostopa do njega ali je s takšno moteno uporabo ali nezmožnostjo dostopa povezana.  

Da se zagotovi sprotno posodabljanje Spletišča, si Next Talent Hub pridržuje pravico, da kadar koli spremeni in/ali posodobi vsebino Spletišča. Prav tako si pridržujemo pravico, da začasno ali trajno umaknemo Spletišče in/ali vsem uporabnikom zavrnemo dostop do njega.  

 

2. Dostop do Spletišča in njegova uporaba 

To Spletišče ima izključno nekomercialen in oseben namen ter/ali namen seznanjanja z družbo Next Talent Hub in storitvami, ki jih ponuja, vse to pa izključno v skladu s temi Pogoji uporabe spletišča, Pravilnikom projekta Next Talent Hub o varovanju zasebnosti, njenim Pravilnikom o piškotkih in drugimi ustreznimi določbami veljavne zakonodaje.  

Z dostopom do spletišča in njegovo uporabo jamčite, da (i) Spletišča ne uporabljate na način, ki mu škoduje, onemogoča njegovo delovanje, ga preobremenjuje ali slabi njegovo delovanje ali ki vpliva na uporabo katerega koli drugega uporabnika in uživanje pravice v zvezi s Spletiščem ali pravice tretje osebe; (ii) ne poskušate pridobiti nepooblaščenega dostopa do Spletišča; (iii) ne zrcalite in ne okvirjate Spletišča ali katerega njegovega dela na drugem spletišču; (iv) do Spletišča dostopate le prek vmesnika, ki ga zagotavlja Next Talent Hub; (v) ne uporabljate programske opreme, namenjene pridobivanju informacij o uporabi Spletišča s strani drugih uporabnikov in za odkrivanje identitete takih uporabnikov; (vi) Spletišča ne uporabljate za namen ali na način, ki ni zakonit ali ki je prepovedan s temi Pogoji uporabe Spletišča.  

 

3. Uporabniško ustvarjena vsebina 

Izključno ste odgovorni za vsebino, ki jo priskrbite projektu Next Talent Hub, kar med drugim vključuje informacije in gradivo, priskrbljeno v obliki vprašanj, odgovorov, poizvedb in komentarjev ali v povezavi z njimi (v nadaljevanju: Uporabniško ustvarjena vsebina). Next Talent Hub zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo in izgubo, ki izhaja iz Uporabniško ustvarjene vsebine ali je z njo povezana.  

Strinjate se in zagotavljate, da ste izključno odgovorni za vso vsebino, ki jo priskrbite. Next Talent Hub ne nadzoruje Uporabniško ustvarjene vsebine ter ne jamči za njeno točnost, popolnost in kakovost. Projektu Next Talent Hub ste dolžni povrniti vsakršno škodo, jo braniti in jo odvezati odgovornosti v zvezi z vsakršnimi odškodninskimi zahtevki in izgubami, ki so posledica vašega zanašanja na Uporabniško ustvarjeno vsebino ali izhajajo iz takega zanašanja.  

O vsaki domnevni kršitvi v zvezi z Uporabniško ustvarjeno vsebino nas lahko obvestite na e-naslov info@b-s.si. Vsako vsebino, ki jo priskrbite, bodo prebrale, uporabljale in zbirale le projekt Next Talent Hub in osebe, ki jih Next Talent Hub pooblasti.  

 

4. Povezave do spletišč tretjih oseb 

Spletišče lahko za lažje brskanje in izboljšanje uporabniške izkušnje vsebuje povezave do spletišč tretjih oseb. Take povezave ne pomenijo, da projekt Next Talent Hub podpira, sponzorira ali priporoča tretjo osebo, njeno spletišče ali informacije, navedene na takem spletišču.  

Če uporabite povezavo do spletišča tretje osebe, boste zapustili Spletišče in boste preusmerjeni na spletišče tretje osebe, katerega uporabo urejajo pogoji uporabe in pravilnik o varovanju zasebnosti, ki veljajo za to spletišče.  

Next Talent Hub ni odgovoren za nobeno tako spletišče in njegovo vsebino ali informacije, prav tako pa ni odgovoren za dostopnost katerih koli takih spletišč.  

 

5. Pravice intelektualne lastnine 

Spletišče in vsebina, objavljena na Spletišču, sta intelektualna lastnina projekta Next Talent Hub ali njenih dajalcev licenc in se ne smeta uporabljati brez predhodnega izrecnega soglasja projekta Next Talent Hub. Next Talent Hub, telenthub.si, znamke, slike, fotografije, besedila, vključno s celotno vsebino Spletišča, grafika in ikone so intelektualna lastnina projekta Next Talent Hub. Vse druge znamke, imena proizvodov in firm ter logotipi so intelektualna lastnina dajalcev licenc zanje. Prepovedano je reproducirati, kopirati, prenašati, razstavljati, prodajati, objavljati, shranjevati, spreminjati in uporabljati vsebino Spletišča v kakršni koli obliki, v celoti ali deloma, za komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja projekta Next Talent Hub.  

Logotipi, firme in znamke, objavljeni na Spletišču, so lahko lastniške znamke, ki so v lasti projekta Next Talent Hub ali ki jih projekt Next Talent Hub objavi na Spletišču s soglasjem imetnika pravic intelektualne lastnine. Uporaba takih logotipov, firm in znamk brez predhodnega pisnega dovoljenja projekta Next Talent Hub ali tretje osebe je prepovedana.  

 

6. Izključitev odgovornosti 

Razen če je v teh Pogojih uporabe spletišča drugače navedeno, Next Talent Hub v kar največjem zakonsko dovoljenem obsegu ne jamči in ne zagotavlja, ne izrecno in ne molče, da so informacije na Spletišču in njegova vsebina ter povezave do spletišč tretjih oseb primerne, zanesljive, na voljo, ažurne in točne. Spletišče, informacije na njem, njegova vsebina in grafika so zagotovljeni brez kakršnega koli zagotovila ali pogoja.  

Informacije na spletišču so lahko netočne ali s tipografskimi napakami. Next Talent Hub zavrača vsakršno odgovornost za vsakršno škodo ali izgubo, ki izhaja iz nezmožnosti uporabe spletišča, možnosti izgube informacij, izgubljenega dobička, izgube dobrega imena ali ugleda ali je z njo povezana, ter za vsako izgubo, ki izhaja iz telesne poškodbe ali je z njo povezana, in vsako drugo škodo ali izgubo, ki izhaja iz (i) vašega dostopa do Spletišča ali je z njim povezana; (ii) vaše nezmožnosti uporabe Spletišča ali je z njo povezana; (iii) katere koli informacije na Spletišču ali njegove vsebine ali je z njo povezana; (iv) Uporabniško ustvarjene vsebine, ki jo ustvarite vi, ali je z njo povezana. Vse navedene omejitve odgovornosti veljajo ne glede na to, ali gre za pogodbeno odgovornost, zunajpogodbeno odgovornost, malomarnost, objektivno odgovornost ali katero koli drugo obliko odgovornosti.  

 

7. Zasebnost 

Vsi osebni podatki, ki jih zbere Next Talent Hub, se obdelujejo v skladu s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih.  

 

8. Spremembe teh Pogojev uporabe spletišča 

Next Talent Hub si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni te Pogoje uporabe spletišča. Vsakokratno spremenjeni Pogoji uporabe spletišča urejajo dostop do Spletišča in njegovo uporabo od trenutka objave na Spletišču. Z dostopom do Spletišča in njegovo uporabo se strinjate in zavezujete, da vas taki spremenjeni Pogoji uporabe spletišča zavezujejo.  

Zadnji datum revizije teh Pogojev uporabe spletišča je naveden v nadaljevanju.  

 

9. Splošne določbe 

Ti Pogoji uporabe spletišča skupaj s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih, ki sta objavljena na Spletišču, v celoti urejajo razmerje med vami in družbo Next Talent Hub glede vaše uporabe Spletišča.  

Pogoje uporabe spletišča skupaj s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih ureja zakonodaja Republike Slovenije, v skladu s katero se tudi razlagajo. Za odločanje o vseh morebitnih sporih, ki so kakor koli povezani s Pogoji uporabe spletišča skupaj s Pravilnikom o varovanju zasebnosti in Pravilnikom o piškotkih, so pristojna sodišča v Novi Gorici ali krajevno pristojno sodišče.  

 

10. Stik 

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na info@b-s.si.  

 

©Next Talent Hub (maj 2022)  

Varovanje zasebnosti

Ta Pravilnik o varovanju zasebnosti skupaj s Pogoji uporabe spletišča in Pravilnikom o piškotkih ureja obdelavo vaših osebnih podatkov, ki jih zbere BUSINESS SOLUTIONS d.o.o. s sedežem na naslovu  Velika pot 15, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija (v nadaljevanju: Next Talent Hub ali oseba, imenovana z glagoli v 1. osebi množine in ustreznimi zaimki) glede vaše uporabe spletišča na naslovu www.talenthub.si in katerih koli drugih podspletišč (v nadaljevanju: Spletišče).  Delavnica Next Talent Hub je del projekta podjetja Business Solutions in partnerskega podjetja Instrumentation Technologies z naslovom Velika pot 22, Solkan, 5250 Solkan, Slovenija. 

 

1. Osebni podatki, zbrani s kontaktnim obrazcem s Spletišča 

Zbrani osebni podatki in pravna podlaga za obdelavo 

Ob prejemu sporočila, poslanega prek kontaktnega obrazca s Spletišča, bo Next Talent Hub zbral vaše ime, priimek, e-naslov, telefonsko številko in ime podjetja. Next Talent Hub bo take podatke zbiral le, če ste ob pošiljanju sporočila prek kontaktnega obrazca privolili v tako zbiranje.  

 

Namen zbiranja osebnih podatkov 

Next Talent Hub bo osebne podatke, zbrane s kontaktnim obrazcem s Spletišča, obdeloval le za namene odgovarjanja oziroma odzivanja na vprašanja, komentarje, poizvedbe in/ali sporočila, prejeta prek kontaktnega obrazca,ali naročanja na naše novice in za namen pošiljanja takega odgovora in/ali odziva na vaš e-naslov. Vsi osebni podatki, ki nam jih sporočite, bodo obdelani kot strogo zaupni, obdelale pa jih bodo le osebe, ki so pogodbeno zavezane k varstvu osebnih podatkov.  

 

Če se pojavi potreba po obdelavi vaših osebnih podatkov za druge namene poleg tistih, ki so razloženi v tem Pravilniku o varovanju zasebnosti, se bomo prej obrnili na vas in vas zaprosili za predhodno pisno privolitev v obdelavo v zvezi s takimi dodatnimi nameni.  

 

Hramba osebnih podatkov 

Next Talent Hub bo vaše osebne podatke hranil v skladu z naslednjimi obdobji hrambe:  

 • če se osebni podatki obdelujejo izključno na podlagi vaše izrecne privolitve, do preklica privolitve;  
 • če namen, za katerega se vaši osebni podatki obdelujejo, preneha in pred tem ne prekličete privolitve, dokler se ne doseže namena, za katerega se vaši osebni podatki obdelujejo;  
 • če je hramba osebnih podatkov bistvena za varovanje interesov projekta Next Talent Hub v zvezi z vsebino komunikacije, prejete prek kontaktnega obrazca, do poteka rokov za uveljavitev vaših zahtevkov in zahtevkov projekta Next Talent Hub, ki izhajajo iz vašega razmerja z družbo Next Talent Hub.  

 

Next Talent Hub bo po takem obdobju izbrisal ali anonimiziral vaše podatke in tako poskrbel, da jih na noben način ni mogoče pripisati vam.  

 

2. Osebni podatki, ki so zbrani z uporabo piškotkov 

Z namestitvijo majhnih besedilnih datotek ali piškotkov v vašo elektronsko napravo Next Talent Hub zbira podatke o vašem IP-naslovu, vaših obiskih Spletišča, času, porabljenem na različnih podspletiščih Spletišča, skupnem času, porabljenem na Spletišču, in premikanju po Spletišču. Osebni podatki, zbrani z namestitvijo nujno potrebnih piškotkov, bistvenih za delovanje Spletišča, se zbirajo samodejno za namen omogočanja dostopa do Spletišča. Drugi osebni podatki, zbrani z namestitvijo drugih piškotkov, ki niso nujno potrebni, se zbirajo izključno na podlagi vaše privolitve.  

 

Osebni podatki, ki jih Next Talent Hub zbere z namestitvijo piškotkov v vašo elektronsko napravo, namen takega zbiranja, osebe, ki imajo dostop do takih osebnih podatkov, in obdobja hrambe osebnih podatkov, zbranih s piškotki, so opisani v Pravilniku o piškotkih.  

 

3. Vaše pravice glede zbranih osebnih podatkov 

Za zagotovitev pregledne in zakonite obdelave osebnih podatkov ter za zavarovanje zasebnosti ima vsak pravico dostopati do svojih osebnih podatkov, pravico zahtevati njihov popravek, pravico zahtevati njihov izbris, pravico zahtevati omejitev njihove obdelave, preklicati privolitev v njihovo obdelavo, pravico do njihove prenosljivosti in pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu. Spodaj so vse pravice podrobno opisane.  

 

Za uveljavljanje zgoraj navedenih pravic pišite na info@b-s.si. Next Talent Hub si pridržuje pravico do preverjanja vaše identitete pred kakršno koli obravnavo vaše zahteve.  

 

a. Pravica dostopa do osebnih podatkov 

Kadar koli lahko zahtevate potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke. Če jih, lahko zahtevate dodatne informacije o namenih obdelave, zadevnih vrstah osebnih podatkov, osebah, ki obdelujejo vaše osebne podatke, obdobjih hrambe ali merilih, uporabljenih za določitev takega obdobja, obstoju pravice do popravka ali izbrisa osebnih podatkov ali omejitve njihove obdelave, pravice do ugovora njihovi obdelavi, pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, viru osebnih podatkov, kadar osebni podatki niso zbrani od vas, in obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev.  

 

b. Pravica do popravka osebnih podatkov 

Če so osebni podatki, ki jih obdeluje Next Talent Hub, nepopolni ali netočni, lahko zahtevate popravek takih osebnih podatkov brez nepotrebnega odlašanja.  

 

c. Pravica do izbrisa osebnih podatkov 

Zahtevate lahko, da Next Talent Hub v celoti izbriše osebne podatke, ki jih obdeluje, če:  

 • ti niso več potrebni v zvezi z nameni, za katere so bili zbrani;  
 • ste preklicali privolitev v obdelavo osebnih podatkov in pravna podlaga ne obstaja več;  
 • ste ugovarjali obdelavi osebnih podatkov in so vsi pogoji, določeni v veljavni zakonodaji, izpolnjeni;  
 • je Next Talent Hub nezakonito obdeloval osebne podatke; ali  
 • morajo biti osebni podatki izbrisani za izpolnitev pravne obveznosti projekta Next Talent Hub.  

 

d. Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov 

Obdelavo osebnih podatkov lahko omejite, če:  

 • so obdelovani osebni podatki netočni in se nanašajo na obdobje, ki upravljavcu omogoča, da preveri njihovo točnost;  
 • je obdelava osebnih podatkov nezakonita; ali  
 • Next Talent Hub osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.  

 

e. Pravica do preklica privolitve 

Kadar koli lahko prekličete privolitev, dano v skladu z 2. in/ali 3. razdelkom tega Pravilnika o varovanju zasebnosti. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred preklicem.  

 

f. Pravica do prenosljivosti podatkov 

Kadar koli lahko zahtevate prejem osebnih podatkov, ki jih obdeluje Next Talent Hub, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Tako pridobljene osebne podatke lahko kadar koli posredujete drugemu upravljavcu ali zahtevate, da se osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.  

 

g. Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu 

Če menite, da Next Talent Hub vaše osebne podatke obdeluje v nasprotju z ustreznimi določbami veljavne zakonodaje, lahko pri Informacijski pooblaščenki (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefonska številka: 012309730, spletišče: www.ip-rs.si) vložite pritožbo.  

 

4. E-novice 

Občasno lahko tistim, ki ste naročeni na novice, pošljemo e-novice (v nadaljevanju: Novice). Pri vseh Novicah, ki jih pošljemo, je jasno označeno, da smo mi njihov vir. Naročnino na Novice lahko kadar koli prekličete prek povezave, navedene v Novicah, ali tako, da nam pišete na info@b-s.si.  

 

5. Spremembe Pravilnika o varovanju zasebnosti 

Next Talent Hub si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ta Pravilnik o varovanju zasebnosti. Spremenjen Pravilnik o varovanju zasebnosti velja od objave na Spletišču ter ureja nadaljnjo obdelavo zbranih osebnih podatkov in obdelavo osebnih podatkov, zbranih po uveljavitvi spremenjenega Pravilnika o varovanju zasebnosti. Svetujemo vam, da preberete trenutno različico tega Pravilnika o varovanju zasebnosti in se seznanite z njegovimi morebitnimi spremembami ali dopolnitvami, preden nam sporočite kakršne koli osebne podatke.  

Next Talent Hub vas bo pred uveljavitvijo sprememb obvestil o vsaki bistveni spremembi tega Pravilnika o varovanju zasebnosti (kot so spremembe namenov obdelave ali vrst zbranih osebnih podatkov). Ob tem vas lahko zaprosimo za privolitev v obdelavo osebnih podatkov v skladu s spremenjenim Pravilnikom o varovanju zasebnosti.  

Zadnji datum revizije tega Pravilnika o varovanju zasebnosti je naveden v nadaljevanju.  

 

6. Vprašanja in zahteve 

Če imate kakršna koli vprašanja ali zahteve, nam pišite na info@b-s.si.  

 

©Next Talent Hub (maj 2022)  

Splošni pogoji sodelovanja

SPLOŠNO 

Organizator Next Talent Hub-a je Business Solutions d.o.o. Velika pot 15, 5250 Solkan in Instrumentation Technologies d.o.o., Velika pot 22, 5250 Solkan (v nadaljevanju: organizator). Udeležba na Next Talent Hub -u je za udeležence brezplačna. Zadnji dan za prijavo je 16.9.2021 po tem datumu prijava ni več mogoča. Udeleženci so seznanjeni, da za sodelovanje na Next Talent Hub in morebiten izbor na le-tem organizator ne ponuja nagrade. Organizator se lahko po svoji lastni presoji odloči, da bo udeležencem kril stroške udeležbe, ni pa tega zavezan storiti. Udeleženec se zavezuje, da bo imel za čas sodelovanja na Business Solutions Next Talent Hub -u urejene vse potrebne dokumente in veljavna dovoljenja za bivanje na območju Republike Slovenije, skladno z veljavno zakonodajo. Udeleženci lahko sodelujejo le kot posamezniki; vse prijave v skupini bodo upravičene za zavrnitev. Udeležence bo izbral organizator ali samostojni ocenjevalec(ov), ki ga bo imenoval organozator. 

 

ZAUPNOST PODATKOV 

“Zaupni podatki” pomenijo katerekoli nejavne informacije, ki se nanašajo na obstoječe ali prihodnje poslovanje ali raziskave in razvoj pogodbenih strank, tehnične podatk, poslovne skrivnosti ali znanje, kar vključuje, vendar ni omejeno na raziskovanje, načrtovanje izdelkov ali na druge informacije v zvezi z iizdelki ali stortivami organizatorja ter ustreznimi trgi, na sezname kupcec ali kupce (kar vključuje, vendar ni omejeno na kupce organizatorja, ki jih je udelženec obiskal ali s katermi se je udeleženec seznanil v času trajanja tega dogovora), na programsko opremo, razvoj, izume, postopke, formule tehnologijo, načrte, risbe, projektiranje, podatke o konfiguraciji materialne opreme, trženje dinance ali druge poslovne informacije. Zaupni podatki ne vključujejo informacij:

(i) jih je udeleženec že posedovala, preden jih je prejela s strani organizatorja pod pogoji, ki so določeni v tem dogovoru in pod pogojem, da vir informacij udeležencu ni posebej opredelil informacij kot zaupne na podlagi kontinuirane, fiduciarne ali kakršnekoli druge obligacije zaupnosti v razmerju do posredovalne stranke;

(ii)         ki so ali postanejo javno znane in splošno dostopne, brez kakršnegakoli napačnega ravnanja ali opustitve udeleženca;

(iii)        jih je udeleženec upravičeno prejel od tretje osebe, ki je pooblaščena za taka razkritja.

 

Udeleženec ne bo v času trajanja ali po prenehanju Next Talent Huba:

(i) uporabljal zaupnih podatkov za kakršne koli namen (v udeleženčevo lastno korist ali v korist katerekoli trejtje osebe), razen za zagotavljanje storitev in izvajanje aktivnosti v okviru Business Solutions Next Talent Hub-a;

(ii) razkril zaupnih podatkov (v materializirani ali nematerializirani obliki) katerim koli tretjim osebam. Udeleženec soglaša, da bodo vsi zaupni podatki ostali v izključni lasti organizatorja. Udeleženec nadalje soglaša, da bo ustrezno ukrepal za preprečitev kakršnegakoli nedovoljenega razkritja takih zaupnih podatkov;

ali (iii) opustil zahtevano skrbnost in s tern katerikoli flzični osebi, firmi, družbi au drugi pravni osebi omogočal dostop do katerihkoli zaupnih podatkov, ki jih partner pridobi, doseže ali ustvari v času udeležbe na Next Talent Hub-u.

 

Udeleženec se zaveda, da je organizator prejel in bo v prihodnosti od tretjih oseb prejel zaupne ali zaščitene informacije, za katere velja dolžnost na strani organizatorja ohraniti zaupnost teh podatkov in da jih lahko uporabljajo samo za nekatere omejene namene. Udeleženec se strinja, da med sodelovanjem v Next Talent Hub in tudi po njegovem končanju, da bo varoval vse takšne zaupne ali zaščitene informacije, s strogo zaupnostjo in jih ne bo razkril nobeni tretji osebi, podjetju ali drugi pravni osebi, jih ne bo uporabljal, razen kot je to potrebno pri opravljanju dejavnosti v Next Talent Hub-u. Udeleženec se strinja dolžna hraniti in vzdrževati tak podatek kot zaupen V primeru kršitve tega določila je udeleženec dolžan organizatorju povrniti nastalo škodo v skladu z določili veljavne zakonodaje. Udeleženec ne pridobi nobenih pravic iz tega dogovora, ki bi dovoljevala uporabo imen oz. znamk “Business Solutions,” “Instrumentation Technologies” ali katerega koli imena oz. znamke povezanih družb organizatorja (samostojno, v povezavi z ali kot del druge besede ali imena); ali dovoljevala uporabo kakršnih koli znakov, motivov ali domišljijskih likov organizatorja in njegovih povezanih oseb. Vsi podatki, ne glede na to, ali so v materializirani  ali nematerializirani obliki, ki jih bo udeleženec prejel s strani organizatorja v času trajanja Next Talent Hub-a in niso javno dostopni, niti ne postanejo javno dostopni brez kršitve obveznosti varovanja zaupnosti, predstavljajo poslovno skrivnost organizatorja. Udeleženec se zavezuje, da bo podatke iz te pogodbe varoval z najvišjo stopnjo skrbnosti. 

 

VRNITEV DOKUMENTOV 

Udeleženec mora po zaključku Next Talent Hub-a oziroma kadarkoli na pisno zahtevo organizatorja iz kakršnega koli razloga nemudoma vrniti vsa delovna sredstva, programe, evidence, zapiske in druge pisane, tiskane ali opredmetene materiale v njegovi posesti, ki jih je prejel od organizatorja. 

 

UPORABA IZDELKOV 

Vsi izdelki, ki jih v okviru Next Talent Hub-a izdela ali ustvari udeleženec oziroma ekipa, postanejo izključna lastnina ekipe, ki je ustvarila izdelek oziroma prototip, ki lahko po končanem Next Talent Hub-u z njimi tudi razpolaga prosto ter v mejah, ki jih predpisuje veljavna zakonodaja. Udeleženec in organizator izrecno izjavljata, da so v primeru, da udeleženec pri svojem delu samostojno ali v sodelovanju z drugimi osebami v okviru Business Solutions Next Talent Hub-a ustvari kakršen koli izdelek, na katerem obstajajo pravice intelektualne lastnine, vse te pravice na vseh izdelkih, izdelanih na podlagi teh pogojev, neomejeno in v celoti prenesene na ekipo in posameznike, ki je/so ustvarili izdelek oziroma prototip (Rezultat). Udeleženec jamči, da pri izvajanju storitev v okviru Next Talent Hub-a ne bo kršil nobenih avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine tretjih oseb in se zavezuje, da bo naročniku povrnil vso škodo, ki bi mu nastala zaradi morebitnih zahtevkov tretjih oseb v zvezi z avtorskimi pravicami na posameznih elementih izdelkov, ki jih bo izdelal za naročnika v okviruNext Talent Hub-a. Organizator ima pravico koristiti rezultate za promocijske namene po lastni presoji, brez predhodne najave udeležencem oz. kreatorjem rezultatov (izdelek oz. prototip), predvsem z namenom promocije aktualnega dogodka. Organizator se v obsegu, dovoljenem po veljavni zakonodaji, odreka vsem materialnim in moralnim pravicam oziroma moralnim avtorskim pravicam in ostalim podobnim pravicam, ki bi jih organizator imel ali jih ima na Rezultatih. Udeleženec pa mora po zaključku Next Talent Hub-a oziroma kadarkoli na pisno zahtevo organizatorja vrniti vsa delovna sredstva ne glede na to, ali so v materializirani  ali nematerializirani obliki, programe, evidence, zapiske in druge pisane, tiskane ali opredmetene materiale v njegovi posesti, ki jih je prejel od organizatorja. 

 

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV 

S prijavo udeležbe na Business Solutions Next Talent Hub-u ter strinjanjem s temi splošnimi pogoji udeleženec jamči za resničnost posredovanih podatkov in dovoljuje organizatorju kot upravljavcu podatkov ter z organizatorjem povezanimi družbami, da vzpostavi, zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje njegove osebne podatke v svojih zbirkah osebnih podatkov na način in v namene opisane v teh pogojih. Udeleženec soglaša, da organizator obdeluje njegove osebne podatke, vključno z občutljivimi osebnimi podatki za namene pravnih obveznosti, upravljanja s kadri, administracije in vodenja družbe. Udeleženec soglaša, da za namene Business Solutions Next Talent Hub-a uporablja Skype račun s svojimi osebnimi podatki. Udeleženec nadalje soglaša, da organizator obdeluje njegove osebne podatke, ki so zbrani v povezavi z organiziranimi dogodki družbe (delavnice, druženja, itd.), ter uporablja podobo udeleženca, za interne namene družbe in njenih povezanih oseb. Udeleženec soglašam, da organizator moje osebne podatke posreduje povezanim osebam in tretjim osebam, ki družbi ali njenim povezanim osebam zagotavljajo storitve (svetovalne storitve; administrativne storitve; finančne storitve (npr. ocenjevanje vrednosti, revizija); ostale storitve, pri katerih se za uveljavljanje pravic in izpolnjevanje obveznosti družbe potrebujejo osebni podatki udeleženecev) ali, ki želijo od družbe ali njenih povezanih oseb dobiti določene podatke, ki so povezani z uveljavljanjem pravic družbe ali njenih povezanih oseb (npr. razkritje podatkov potencialnim investitorjem in poslovnim partnerjem) pri čemer pa morajo biti vse te tretje osebe dolžne spoštovati tajnost osebnih podatkov na podlagi podpisanega sporazuma o varovanju tajnosti podatkov, hkrati pa osebne podatke lahko uporabljajo zgolj za izpolnitev upravičenih interesov družbe. Udeleženec soglašam, da se moji osebni podatki po potrebi prenesejo v območje izven EU, pri čemer se zavedam, da je lahko varstvo osebnih podatkov v takšnih območjih drugačno kot znotraj EU. Udeleženec sem seznanjen, da je uporaba delovnih sredstev v lasti družbe dovoljena zgolj za namene Next Talent Hub-a, se zavezujem, da na takšna delovna sredstva ne bom shranjeval zasebnih podatkov in informacij ter soglašam, da bodo vsi podatki, ki so vsebovani na delovnih sredstvih v lasti družbe obravnavani kot neosebni podatki, povezani z delom in da lahko delodajalec takšne podatke neomejeno zbira in obdeluje. 

 

POVRNITEV ŠKODE TER ODPOVED ZAHTEVKOM 

Udeleženec se zavezuje organizatorju, z njim povezanimi osebami, njihovim zaposlenim in odgovornim osebam povrniti vso škodo in jih razbremeniti odgovornosti za škodo in kakršnekoli stroške, vključno z odvetniškimi stroški, ki bi nastala zaradi udeleženčeve kršitve teh splošnih pogojev ali zaradi krivdnega oziroma malomarnega ravnanja udeleženca na Next Talent Hub-u. Udeleženec je seznanjen, da lahko zaradi udeležbe na Next Talent Hub-u in z njim povezanimi aktivnostmi utrpi materialno ali nematerialno škodo, oziroma lahko zaradi udeležbe pride do telesne poškodbe, ne glede na organizatorjevo stopnjo skrbnosti. Udeleženec se s strinjanjem s temi splošnimi pogoji odpoveduje vsem morebitnim odškodninskim zahtevkom, ki bi nastali oziroma bi izvirali iz njegovega sodelovanja na Next Talent Hub-u in z njim povezanimi aktivnostmi. 

 

SPOROČILA ZA JAVNOST 

Udeleženec ne sme v medijih ali na socialnih omrežjih objavljati pisnih sporočil, fotografij in drugih podatkov (»sporočila za javnost«), posebaj izključujoč pisne objave pod točko 8 o sodelovanju na Next Talent Hub-u brez predhodne pisne odobritve in soglasja organizatorja. Vsa sporočila za javnost, ki zadevajo organizatorja ali z organizatorjem povezano osebo, lahko udeleženec objavi le po predhodni uskladitvi in odobritvi organizatorja. Odločitev o objavi je v izključni presoji organizatorja. Udeleženec se strinja, da je lahko kontaktiran za podobne in zanimive dogodke preko email sporočila. Udeleženec se nadalje strinja, da lahko organizator v medijih in/ali socialnih omrežjih objavlja podatke o njegovi udeležbi na Business Solutions Next Talent Hubu, vključno z imenom in priimkom ter njegovo podobo. 

 

NAVODILA O ODGOVORNI UPORABI SOCIALNIH OMREŽIJ 

Udeleženec lahko objavi sporočil v vseh oblikah socialnih medijev, vključno z Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Wikipedije, Whisper, Instagram, Vine, Tumblr in vseh drugih socialnih mrežah in območij, spletnih objavah in blogov. 

 • Udeleženec se mora izogibati kakršnim koli sporočil na socialnih omrežjih, ki bi lahko: 
 • škodovali organizatorju poslovnem interesu ali ugledu, tudi posredno; 
 • obrekovala ali omalovaževala organizatorja, osebe organizatorja ali tretji osebi; 
 • nadleguovala, ustrahovala ali nezakonito diskriminirala osebje ali tretje osebe; 
 • podajala napačne ali zavajajoče izjave; 
 • oponašala soudeležence ali tretje osebe. 

Udeleženec ne sme izražati mnenja v imenu organizatorja prek socialnih medijev. Udeleženec ne sme objaviti komentarje o občutljivih poslovnimi temamah, kot so uspešnost organizatorja ali njegovih povezanih oseb in ničesar kar bi lahko ogrozilo organizatorjeve in z njim povezanaih oseb poslovne skrivnosti, zaupne informacije in intelektualne lastnine. Udeleženec mora jasno izraziti v svojih objavah na socialnih medijih, ali v njegovem / njenem osebnem profilu, da on / ona govori v svojem lastnem imenu. Pisati mora v prvi osebi in uporabljati osebni e-poštni naslov. Obpodajanju izjav na socialnih medijih mora biti udeleženec spoštljiv do drugih in se zavedati, da je on / ona osebno odgovoren za vsa sporočila, ki bodo objavljeni na internetu za vsakogar, ki jih vidi. Udeleženec bo morali odstraniti kakršne koli socialno medijske vsebine, za katere bo organizator mnenja, da predstavljajo kršitev teh smernic. 

 

FOTOGRAFIRANJE IN VIDEO SNEMANJE DOGODKA 

Organizator si pridružuje pravico do audio, video in foto dokumentiranja dogodka. Gradiva so last organizatorja. Organizator lahko audio, video in foto gradiva z dogodkov časovno neomejeno uporablja v promocijske namene. 

 

SPLOŠNO 

Organizator si pridržuje pravico do odpovedi ali spremembe tega dogovra brez predhodnega obvestila. Organizator bo o vseh spremembe v najkrajšem možnem času obvestil udeležencev. Ta dogovor se ureja in razlaga v skladu z zakoni Republike Slovenije. Prejemna stranka soglaša, da je za reševanje vseh sporov iz tega dogovora pristojno stvarno pristojno sodišče na navedenem ozemlju (Nova Gorica, Slovenija). Če je katera koli določba ali določila teh splošnih pogojev ali postane nezakonita, neveljavna ali neizvršljiva, se taka določba oziroma določba  prekine, ostale določbe teh splošnih pogojev pa ostanejo v polni veljavi.